Najava programa za četvrtak 10. Avgust – OTVARANJE I KONCERT TRUBAČKIH LEGENDI


U četvrtak, u 11 časova, kod spomenika trubaču u centru varoši, svečano će biti podignuta zastava, što će označiti zvaničan početak pedeset sedmog po redu Sabora. Otvaranju će prisustvovati ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a za uloga domaćina ovogodišnjeg festivala trube, dodeljena je Miroljubu Aleksiću, vlasniku velikog broja uspešnih kompanija i hotela, koje posluju pod okriljem Alco grupacije.

Neposredno posle uvodne svečanosti,  sledi otvaranje izložbe u Muzeju trube, sajma turizma, ali i sajma knjiga gde će biti predstavljene najnovije publikacije vezane za Sabor trubača.

U 16h, na pozornici Centra za kulturu, u centru grada, počinje kulturno umetnički program u kojem učestvuju orkestri Bojana Ristića iz Vladičinog Hana, Stefana Mladenovića iz Vranja i Saše Pavlovića iz Pirota. Trubački koncert obogatiće  kulturno umetničko društvo „Tanasko Rajić“ iz Čačka i pevačka grupa „Mile Dragović“ iz dragačevskog sela Rogača.

Odmah nakon toga, na plato Centra za kulturu izlaze mladi trubači, koji će se takmičiti za titule iz svojih kategorija, omladinskih i pionirskih. Glavni program se zatim seli na pozornicu gradskog stadiona, gde će saboraši imati priluku da uživaju na koncertima trubačkog orkestra Janka Jovanovića i Ljubivoja Dikovića, i dokazanih majstora trube sa svojim orkestrima Dejana Petrovića i Dejana Lazarevića.