Zvuk trube i na Dragačevskom hajduk festu u Guči

Opština Lučani i Turistička organizacija Dragačevo se pobrinula da napravi još jednu manifestaciju koja će okupiti ljubitelje trube, a i prave gurmane. Nova manifestacija „Dragačevski hajduk fest“ postala je sve popularnija i posećenija iz godine u godinu. Guča, simbol najveće trubačke fešte, ove godine je bila domaćin četvrtog po redu okupljanja najuspešnijih majstora u pripremi hajdučkog ćevapa, kao tradicionalnog specijaliteta sa ovog kraja.

Ove godine početkom jula sastalo se preko 20 ekipa, koje su se nadmetale u pripremanju hajduk ćevapa. Ovo je idealna prilika da redovni posetioci Sabora trubača dođu u Guču nekoliko dana pre Sabora. Ovim skupom se mala varošica još jednom budi uz zvuke trube, kako to samo njoj i dolikuje. Ono što ovu manifestaciju dodatno krasi jeste muzički program. Muzički program je tako osmišljen da bude prava uvertira za veliki Sabor koji se mesec dana kasnije održava. Tako su se organizatori ove godine odlučili da na Dragačevski hajduk fest pozovu orkestar Marka Trnavca i orkestar Dejana Jevđića. Marko Trnavac i Dejan Jevđić su poznati kao višegodišnji osvajači nagrada u Guči, a takođe i kao orkestri koji neguju izvornu muziku i tradicionalno muziciranje.

Ovaj događaj je idealna prilika za sve one koji žele da upoznaju tradiciju i gostoprimstvo ovog kraja, a mesec dana nakon toga dođu i na najveću trubačku smotru u svetu – Dragačevski sabor trubača.