Servisne informacije u vezi sa održavanjem 60. Sabora u uslovima Covid 19 pandemije

Krizni štab Vlade Srbije izdao je dozvolu za održavanje najveće trubačke manifestacije. S tim u vezi prenosimo obaveštenje organizatora o uslovima pod kojima će ovogodišnji Sabor biti održan:

Opština Lučani je u svojstvu organizatora manifestacije, a uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, spremna da bezbedno i sigurno dočeka hiljade posetilaca. Opštinski štab za vanredne situacije je kreirao specijalan protokol sa merama bezbednostitokom održavanja Sabora, koji je odobrio Krizni štab Republike Srbije, koji detaljno definiše na koji način se može doći na festival trube”, rekao je Milivoje Dolović, predsednik opštine Lučani i predsednik Saborskog odbora.

Gospodin Dolović je u svom saopštenju naveo sledeće “Jasno je propisano da na festival mogu da dođu svi oni koji imaju potvrdu o vakcinaciji, negativan PCR test, potvrdu o preležanoj bolesti Kovid-19, urađen antigenski test, ili test odrađen na predviđenim punktovimana na kojima će se obavljati kontrole i sprovoditi epidemiološke mere. Punktovi će biti postavljeni na prilazima Guči na kojima će biti 50 redara. Da se ne bi stvarala gužva na ulazu u Guču, provere će biti omogućene i u Požegi, Čačku i Ivanjici. Zdravlje naših saboraša je na prvom mestu i zbog toga ćemo sve uraditi transparentno kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere. Pozivamo sve na kvalitetno druženje, odličnu muziku i uživanje u izvornom okruženju”.

Organizatori pozivaju sve koji žele da osete nesvakidašnju energiju jedinstvenog festivala trube u svetu, da dođu u Guču od 13. do 15. avgusta. Očekuje ih odlična zabava na nekoliko muzičkih bina na kojima će nastupiti najveća imena trubačke muzike sa svetske i domaće muzičke scene, i to koncerti brilijantnih orkestara: Simfonijskog orkestra RTS-a pod upravom Bojana Suđića, orkestri Dejana Lazarevića, Elvisa Ajdinovića, Dejana Jevđića, Gorana Bregovića, kao i koncert omladinskih trubačkih orkestara. Svakako, vrhunac ovogodišnjeg Sabora biće finalno takmičenja trubačkih orkestara, koje će biti održano u nedelju 15. avgusta u 15 časova na glavnoj pozornici.