Dejan Lazarević, majstor trube

Duvački Orkestar Dejana Lazarevića iz Požege osnovan je 2002.godine, i od tada ima brojne javne nastupe u zemlji i inostranstvu. Prvi put su nagradjeni godinu dana od osnivanja, 2003.godine, Dejan sa svojim orkestrom na Saboru trubaca u Guči dobija Zlatnu trubu. Nakon te, nagrade su se godinu za godinom nizale jedna za drugom.

Nagrade osvojene na Saboru trubača u Guči:

2003 Zlatna truba
2007 Zlatna truba
2008 Prva truba, Zlatna truba.
2011 Najbolji orkestar sveta

Dejan Lazarević proglašen je za majstora trube 2008. godine. Svojom interpretacijom narodne muzike, a kasnije i svetski poznatih numera dobijao je aplauze širom sveta. Orkestar Dejana Lazarevića je gostovao u Italiji, Rusiji, Belgiji….

Dejan je između ostalog dobio trubu na poklon od čuvenog Miće Petrovića, jednog od najvećih imena u trubačkoj muzici. On je takođe veliki prijatelj sa svojim imenjacima Dejanom Petrovićem i Dejanom Jevđićem takođe majstorima trube o kojima je bilo reči u prethodnim tekstovima.

Jedan od najvećih nastupa koji je orkestar Dejana Lazarevića imao je nastup u Moskvi na Dan pobede.

Dejan Lazarević, majstor trube, imenovan je za muzičkog urednika 61. Dragačevskog sabora trubača, pa tako i dalje daje doprinos festivalu gde je napravio prve korake.