Danijela Veselinović, prva žena na saboru u Guči

Danijela Veselinović prva žena u istoriji koja je učestvovala na Saboru trubača. Danijela je rođena u Arilju 1993.godine, bila je na čelu prvog dečijeg trubačkog orkestra, koji i dan danas nosi njeno ime „Orkestar Danijela“. Pre dvadeset godina prvi put je uzela trubu u ruke. Ljubav prema ovom instrumentu otkrila je u svojoj osmoj godini. Karijeru je započela kao dete, a o njenom uspehu je snimano nekoliko dokumentarnih filmova. Mnogi posetioci Sabora se sećaju te prve godine kada se pojavila mala devojčica iz Arilja sa svojim orkestrom i oduševila sve prisutne.

Zanimljivo je da je na njenom prvom Saboru trubača u Guči, upravo njoj Boban Marković poklonio trubu. To je njenom orkestru, a pre svega njoj dalo vetar u leđa jer je ime Bobana Markovića poznato širom sveta.

Svoje prve tonove sa trubom napravila je 2002.godine na trubi svoga oca. Kako je to bila ljubav na prvi pogled ona se već naredne godine pojavila na sceni Sabora trubača.

Danijela je u početku svoje interesovanje za trubom podelila sa svojom braćom sa kojima je zajedno napravila orkestar koji je nazvan po njoj. Zahvaljujući podršci roditelja ređali su nastupe širom Srbije, a kasnije su nastupali i po drugim zemljama. Danas njen orkestar broji 11 članova.

Danijela je svirala u Simfonijskom orkestru. Diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U svojoj karijeri se susretala sa raznim predrasudama, ali je na kraju dokazala da truba nije isključivo muški instrument.