Odlukom organizatora, počevši od 2018. godine, ulaz u Guču se neće više naplaćivati.

Postoje javna parkirališta gde je parkiranje besplatno, ali postoje i privatni parkinzi gde se možete parkirati pod uslovima i uz naknadu koju vlasnik parkinga odredi.

Ulaz na koncerte, kao i za ostale oficijelne događaje iz programa Sabora se neće naplaćivati.

Ukoliko putujete iz Beograda, imate na raspolaganju autobuski prevoz, direktno ili do obližnjeg grada Čačka, u relativno kratkim vremenskim razmacima. Vreme putovanja je između 2 i 2:30 minuta. Cena se kreće oko 1.500 do 2.000 RSD za jedan pravac. U Čačku možete preći u lokalni autobus za Guču, po ceni karte oko 300 RSD. Takođe, odmah pored autobuske stanice u Čačku na raspolaganju su vam i taksi službe. Možete izabrati one linijske gde delite auto sa drugim putnicima, koji su povoljniji ili možete sami uzeti auto samo za vas ili vašu grupu. Savetujemo da se o ceni taksi prevoza raspitate i dogovorite pre nego što prihvatite vožnju.
Ukoliko se odlučite da iz Beograda putujete vozom, izlazna stanica je grad Požega, gde možete preći u lokalni autobus za Guču ili pod sličnim uslovima kao u Čačku iskoristite taksi prevoz. Imajte na umu da je prevoz iz Čačka za Guču učestaliji nego iz Požege.
Ukoliko putujete iz pravca Crne Gore ili Sarajeva, prva opcija vam je Požega, ali možete vezu praviti i u Čačku.

Aerodrom Nikola Tesla, Beograd i aerodrom Konstantin Veliki u Nišu, podjednako su udaljeni od Guče, oko 170 km, ili oko 3 sata vožnje. Ukoliko dolazite iz Sarajeva računajte na oko 4 sata vožnje za 225 km.
Dok je Dubrovnik udaljen 350 km, koja razdaljina se prelazi za oko 7 sati.

Mesto ima mali broj hotelskih smeštajnih kapaciteta, tako da većina posetilaca se odlučuje da odsedne u nekom od privatnih smeštaja. Ujedno to je i najbolji način da upoznate Guču i njene stanovnike i doživite festival.