ИЗНЕНАЂУЈУЋА ОДЛУКА ЖИРИЈА У ПОЛУФИНАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ - 19 УЧЕСНИКА ФИНАЛА УМЕСТО 18

Након одржаног полуфиналног такмичења на позорници Центра за културу, жири је одлучио да у финале прођу три оркестра, "Драгачевске трубе" из Гуче, Оркестар Ивана Јовановића из Ужица и Елвиса Бајрамовића из Бојника.

Оваква одлука представљала је изненађење, с обзиром да је најављено да у финале иде само један оркестар са полуфиналног такмичења.

Међутим, жири је своју одлуку образложио одустајањем једног од финалиста који је већ претходно изборио место, а са одлуком да се због уједначеног квалитета учесника дозволи квалификовање још два оркестра уместо једног, сагласио се и организатор Сабора трубача.

Тако ће трубе ће укрстити 19 уместо 18 трубачких оркестара.

Подсећамо да је кроз предтакмичења кроз регионалне центре у Србииј, директно учешће на финалној вечери обезбедило је 17 оркестара али услед одустајања оркестра „Златне трубе“ из Књажевца, остало је њих 16. После 3 накнадно квалификована оркестра из полуфиналне вечери од четвртка, позната су имена свих 19 оркестара.

Подизањем саборске заставе у четвртак у 11 часова, званично је отворен Сабора, а након тога дешавања су се преселила у двориште Музеја трубе и Центар за културу, где је отворен сајам књига, туризма и изложба слика и скулптура.


НАЈАВА ПРОГРАМА ЗА ПЕТАК, 11. АВГУСТ

После традиционалног народног вишебоја, чији је почетак предвиђен за 13 часова, на позорници Центра за културу, у 15 часова почиње културно уметнички програм, а дефиле учесника Сабора је традиционално предвиђен за 17 часова.

На главној позорници, програм почиње у 19х генералном пробом финалног такмичења, а наставља се концертом Бобана Марковића у 21х и традиционалним Поноћним концертом који ће трајати до дубоко у ноћ, а где ће овогодишњи финалисти нешто другачијим репертоаром забављати сабораше.